Glüten ve ev temizliği

Ev Temizliği ve Temizlik Ürünleri: Glütensiz Temizlik Ürünlerinin Çölyak Hastaları İçin Önemli

Çölyak hastalığı olan kişiler glüteni tüketemezler ve temizlik ürünlerini veya el sabunlarını yemesek de, yediğimiz yiyeceklere bulaşma riski az da olsa vardır. Temizlik ürünlerinin glüten içerip içermediğini anlamak oldukça güç olsa da bunun için temizlik ürünlerinin içeriklerine bakabilirsiniz.

Glüten Madde İçeren Temizlik Ürünleri

Ev temizliği yaparken kullanılan ürünlerin içeriğini bireyler bilmesi gerekir. Zira bazı maddeler kişilerde ciddi sağlık sorunu çıkarabilmektedir. Aşağıdaki içeriklerin herhangi biri varsa üründe glüten olma ihtimali yüksektir.

  1. Tocopherol (Vitamin E). Tocopherol sıklıkla buğday ve yulaftan elde edilir; ancak yerfıstığı, ceviz, fındık, ayçiçeği ve zeytinyağından da elde edilebilir. Çoğu üretici, E Vitamini için menşe kaynağını listelemez.
  1. Buğdaydan elde edilen diğer bileşenler: fermente edilmiş tahıl özü, hidrolize buğday proteini, hidrolize buğday glüteni, nişasta, PG-propil silanetriol, hidroksipropiltrimonyum, steardimonyum hidroksipropil protein/PVP çapraz polimeri, kepek özü, PG-propil silantriol, tritikum lipidleri, germamidopropildimonyum hidroksipropil, siklodekstrin, dekstrin palmitat ve stearildimonyumhidroksipropil.
  1. Buğday tohumu yağından elde edilen malzemeler: buğday tohumu gliseridleri, disodyum buğday germamido peg-2 sülfosüksinat, tohum yağı, triticum vulgare, triticum vulgare tohumu özü, buğday tohumu gliseritleri ve buğday tohumu özü.
  1. Yulaftan elde edilen ve çapraz kontamine olma olasılığı bulunan bileşenler: avena sativa, kepek, protein veya özler.
  1. Arpadan elde edilen bileşenler: arpa özü, samino peptid kompleksi, hordeum vulgare fitosfingosin özü, lipitler.

Neden Pureal Ürünler Tercih Edilmeli?

Pureal temizlik ürünlerinin hiçbiri glüten içermez ve bağımsız laboratuvarlarda glüten içermediğine dair test edilmiştir! Siz de güvenli temizlik süreçlerini Pureal ürünleriyle mümkün kılabilirsiniz. Teste ulaşmak için tıklayınız.

İlginizi çekebilir: Pureal İle Güvenilir ve Doğal Biberon ve Emzik Temizliği Nasıl Yapılır? 8 Etkili Yöntem