Yün giysiler

Kaşmir Nasıl Yıkanır? | Doğal Kaşmir Bakım ve Temizlik Yöntemleri

Kaşmir nasıl yıkanır? Kaşmir kazak yıkarken nelere dikkat edilmelidir? Kaşmir ürünler elde yıkanır mı? Kaşmir kazar temizliğinde hangi deterjan kullanılır? İşte detaylar…

Kaşmir çamaşır yıkama ve temizleme genellikle çok hata yapılan bir konudur ve kaşmir çamaşır nasıl yıkanır veya kaşmir çamaşır nasıl temizlenir sorusu genellik “kuru temizleme” olarak yanıtlanır. Oysa kaşmir ürünleri (kaşmir kazak, kaşmir ceket, kaşmir hırka kaşmir kazak, hırka, mont, kaban vb.) en güvenilir ve doğal yöntemle evde güvenle yıkanabilir.

Bu yazımızda size kaşmir, temizliği ve bakımı konusunda detaylı bilgiler vereceğiz. Aklınıza kaşmir temizliği ve bakımı konusundaki tüm soruların yanıtlarını bulacaksınız. Hadi başlayalım!

Kaşmir Nedir?

Kaşmir nasıl yıkanır bilgisinden önce, bu yün tipini daha yakından tanımakta fayda var. Hindista’nın “Kaşmir” bölgesinde yaşayan, aynı zamanda bölgenin ismini almış keçi türünden elde edilen kumaş türüne kaşmir denir. İnce ve yumuşak yünden yapılması onu son derece kullanışlı yapar. Doğru işlendiğinde kumaşın dokusundaki hissiyat son dere mükemmel olarak kabul edilir. Fakat üretimdeki zorluğu diğer çoğu kumaşa oranla daha yüksek. Bu da onu günümüzde pahalı bir kumaş kategorisine sokuyor.

Yumuşak dokusu, hafif ve sıcak tutan özelliğiyle günümüzün en trend ürünlerinden biri olan kaşmir, giyimden ev tekstiline her alanda karşımıza çıkıyor. Böylesine hassas ve yoğun bir kullanıma sahip olması, beraberinde de temizlik ve bakım konusunda da hassasiyet doğuruyor. 

Kaşmir Çamaşırlar Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Kullanıcıların genel olarak en merak ettiği soru kaşmir giysileri ne sıklıkta yıkamalıyım sorusudur. Kullanıcılar sıklıkla “her kullanım sonrası yıkama” gibi bir hataya düşebilir. Fakat sektörün uzmanlarına göre kaşmir kıyafetlerin çok yıkanması ya da kuru temizlemeye verilmesi halinde ürünün yapısına ve ipliklerine zarar gelebilir. Bu nedenle her 5 veya 6 giyimden sonra kaşmir giysileri yıkamak en güvenilir yöntemdir.

Kaşmir yıkamak, diğer yünlü kıyafetleri yıkamaktan biraz daha fazla hassasiyet gerektirir. O halde dilerseniz şimdi merak ettiğiniz şu sorulara bir yanıt bulalım: Kaşmir nasıl yıkanır? Kaşmir kazak yıkarken nelere dikkat edilmelidir? Kaşmir ürünler elde yıkanır mı? Kaşmir kazak temizliğinde hangi deterjan kullanılır? İşte detaylar…

Etkili, Doğal ve Güvenilir Kaşmir Çamaşır Yıkama Yöntemleri

Kaşmir günümüzün en pahalı ama bir o kadar zarafet dolu kumaş türüdür. Kullanımında görsel ihtiyaç kadar kullanım ihtiyacını da karşılayan bu ürünler için en kritik nokta yıkama, bakım ve saklama sürecidir. Zira pek bilinmese de kaşmirler son derece hassas bir yapıya sahip. Bu sebeple etkili, güvenilir fakat bir o kadar da sağlıklı bir kaşmir yıkaması hedefliyorsanız aşağıdaki 2 temel yöntemi kullanabilirsiniz.

Elde Kaşmir Çamaşır Yıkama Yöntemi

Kaşmir çamaşırlar elde nasıl yıkanır? Kaşmir elde nasıl yıkanır sorusu en çok sorulan soruların başında gelir. En güvenilir kaşmir yıkama yöntemi elde yıkama yöntemidir. Kumaşın çekmemesi ve deformasyona uğramaması için elde yıkamayı öncelikli tercihiniz yapabilirsiniz.

Gerekenler:

1. Ilık veya soğuk bir su,

2. Geniş bir kap veya lavabo,

3. Beyaz büyük bir havlu,

4. Pureal Doğal Yün - Kaşmir - İpek Çamaşır Sabunu

5. Lekeler için Pureal Leke Çıkarıcı Jel

Talimatlar:

1. Adım:

Öncelikle kaşmir giysi üzerinde bölgesel lekeler olup olmadığını kontrol edin. Genel yıkama öncesi bu işlem önemlidir. Eğer üründe bir leke görürseniz öncelikle lekeye ön işlem uygulamanız gerekir. Bunun için leke üzerine Pureal Leke Çıkarıcı Jel dökün ve elinizle hafifçe ovun. 

2. Adım:

Ardından temiz bir kabın içerisini soğuk veya ılık su ile doldurun. İçersine 1 veya 2 ölçek Pureal Doğal Yün - Kaşmir - İpek Çamaşır Sabunu ekleyin ve elinizle karıştırın. Son olarak kaşmir çamaşırları tersine çevirin ve kabın içerisine yavaşça yerleştirin. Kumaşı ovmayın ya da çitileme olarak tabir edilen tekniği uygulamayın. Suya yatırmanız yeterlidir. Su içerisinde en fazla 30 dakika bekletin. 

3. Adım:

Yıkama işlemi sonrasında durulama aşamasına geçin. Bunun için öncelikle kabın içerisinde suyu boşaltın ve kabı aynı sıcaklıkta su ile doldurun. Kumaşı elinizle nazikçe ve yavaşça bastırarak durulayın. Gerekirse suyu tazeleyin. 

4. Adım:

Durulama işlemi sonrası son aşama olan kurutma aşamasına geçiyoruz. Öncelikle durulama işlemi bitmiş kaşmir ürünü alın ve beyaz havlu üzerine yerleştirin. Ardından havluyu dürüm gibi sararak ürünün suyunu nazikçe alın. Dilerseniz birkaç kez sarıp yeniden açabilirsiniz. Suyunu aldığınız kaşmir ürünü düz bir zemin üzerinde kurumaya bırakın. Kaşmir ürünleri kurutmak için kesinlikle çamaşır kurutma makinesi kullanmayın. 

İşte bu kadar!

Çamaşır Makinesinde Kaşmir Çamaşır Yıkama Yöntemi

Kaşmir, çamaşır makinesinde nasıl yıkanır sorusunun cevabı da oldukça önemlidir. Modern teknolojiye sahip çamaşır makinaları, birçok popüler kumaşta olduğu gibi kaşmirler için de özel yıkama programları geliştiriyor. Çamaşır makisinde kaşmir ürünleri yıkamak istiyorsanız bu özel programı kullanabilirsiniz. 

Eğer makinanızda böyle bir program bulunmuyorsa şu programlardan birini seçebilirsiniz: (1) hassas, (2) yünlü veya (2) elde yıkama programı…

Su derecesinin mümkünse soğuk yani 20 derece veya maksimum 30 derece olmasına dikkat edin. Ayrıca düşük ve kısa devir seçmeye özen gösterilmesinde fayda var. Dilerseniz yıkama ve durulama işlemi sonrası sıkma işlemini iptal edip bu işlemi siz yapabilirsiniz. Sıkma ve kurulama işlemi tıpkı elde yıkama gibi yapılabilir. Bu şekilde kaşmir ürünlerinizi koruyabilirsiniz.

Giysilerinizi etkin ve doğal olarak temizlemek ve bakım yapmak için Pureal Doğal Yün - İpek - Kaşmir Çamaşır Sabunu'nu kullanmanızı öneriyoruz.

Kaşmir Çamaşırlar Nasıl Ütülenir?

Kaşmir kazak ütülenir mi sorusu en çok sorulan sorulardan birisidir. Genellikle kaşmir ürünlerde ütüleme işlemi önermiyoruz ama gerçekten ütüleme gerekiyorsa el tipi ütüler ile yalnızca buharlama işlemi yapmanızı öneriyoruz.

Bunun için kurumuş ürünü düz bir zemine yerleştirin ve el tipi ütünüzü en düşük buhar ayarına getirin. Ardından kaşmir ürünü uzaktan buharlayın. 

Kaşmir Çamaşırların Bakımı Nasıl Yapılır?

Peki kaşmir giysilerin bakımı nasıl yapılmalıdır? Kaşmir kıyafetlerin de tıpkı diğer yünlüler gibi bakımının yapılması önemlidir. Bu şekilde kaşmir giysilerinizi uzun yıllarca kullanabilirsiniz. 

Kaşmir kazağım tüyleniyor sorusu sıkça sorulur. Kaşmir ürünlerde tüylenme olayı doğal bir olaydır ve endişelenmenize gerek yoktur. Belli aralıklarla özel kaşmir tarağı ile taramanız oldukça önemlidir.

Kaşmir Giysiler Nasıl Saklanır?

Kaşmir kıyafetlerinizin ve kazaklarınızın saklanması ve depolanması işlemi de oldukça önemlidir. Kaşmir kıyafetlerin ve giysilerin askıya asmalı mıyım yoksa katlamalı mıyım sorusu da bir diğer önemli sorudur. Kaşmir giysileri askıya asmanızı önermiyoruz. Çünkü askıya asmak kaşmir liflerinin sünmesine neden olabilir. Bu nedenle kaşmir kıyafetlerinizi her zaman katlayarak rafa kaldırın. 

Kaşmir giysilerin korunması ve güzel kokması için ise bitkiler içeren keseler kullanabilirsiniz. Bunun için Pureal Güve Önleyici Kesesi ve Pureal Lavanta Kesesini kullanabilirsiniz. 

Neden Pureal Doğal Yün - Kaşmir - İpek Çamaşır Sabunu?

Pureal Yün - Kaşmir - İpek Çamaşır Sabunu doğal lifler için özel olarak üretilmiştir.

Yün, kaşmir, alpaka, merino ve moher gibi doğal liflerden yapılmış giysiler belli yıkamadan sonra içeriğinde bulunan yün yağını (lanolin) kaybeder.

Pureal Doğal Yün, Kaşmir ve İpek Sabunu içeriğinde bulunan lipid yenileyici organik soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı sabunu ve medikal kalite doğal lanolin ile yün, kaşmir, moher, alpaka ve ipekten yapılmış giysileri derinlemesine temizler, eksilen koruyucu hidrolipidik filmi onarır, besler ve doğal elastikiyetini yeniden kazandır

Kaşmir Bakımı ve Temizliği Hakkında Sıkça Sorula Sorular

Kaşmir bir protein lifidir. Tıpkı kendi saçlarımızda olduğu gibi… Buradan ne derece hassas bir ürün olduğu sonucunu çıkarabilirsiniz. Bu sebeple yıkamada sadece nazik olmak yetmek, aynı zamanda doğru deterjan kullanımında da kararlı olmanız gerekir. İsterseniz gelin kaşmir nasıl yıkanır sorusuyla alakalı diğer merak ettikleriniz kısaca yanıtlayalım.

a) Kaşmir Ürünleri Elde Mi Yoksa Makinede Mi Yıkamalıyım?

En güvenilir sonuçlar için kaşmir ürünlerin elde yıkanmasını öneriyoruz. 

b) Sıradan deterjanlar kaşmir yıkamada güvenilir mi?

Market reyonlarında gördüğünüz sıradan çamaşır deterjanları kaşmir gibi doğal lifler için güvenilir değildir. Bu deterjanlar içeriğindeki bulunan sert sürfaktanlar ile liflere zarar verir ve enzim içeriği ile adeta lifleri yer. Bu nedenle kaşmir ürünler için özel olarak üretilmiş deterjan veya sabunlar kullanmanız önemlidir. 

c) Kaşmir için en iyi ve güvenilir deterjan hangisidir? 

Pureal Doğal Yün - Kaşmir - İpek Çamaşır Sabunu kaşmir ürünler için kullanabileceğiniz en iyi çamaşır sabunudur. 

Dış kaynak: Skip the Dry Cleaners: Here's How to Wash and Care for Cashmere and Wool Sweaters