Temizlik şişesi

Leke Çıkarmak İçin Doğal Yöntemler

Leke çıkarmak için doğal yöntemler kullanmak her zaman önemlidir. Kısa, kolay ve doğal leke çıkarma yöntemleri ile pek çok lekeyi güvenle ve hızlıca çıkarabilirsiniz.

Leke çıkarmak için doğal yöntemler, inatçı lekeler için hepimizin araştırdığı çözüm yollarının başında gelir. Giysilerimizde oluşan yağ ve yemek lekeleri gibi zorlu lekeler hepimizin kabusudur. Özellikle bebek ve çocuk giysileri lekelenmeye en müsait çamaşırlardır. Bu lekelere hızlı müdahale edilmediğinde zamanla yerleşir ve çıkarması imkânsız bir hal alabilir.

Leke çıkarmak için doğal yöntemler bizlerin kimyasal ürünlere ve yöntemlere göre daha çok tercih ettiğimiz veya etmemizin gerektiği yöntemlerdir. Bildiğiniz gibi çamaşır deterjanları bazen lekeleri çıkarmada yeterli olmayabilir. Hepimiz kuruttuğumuz giysilerin üzerinde kendisini gösteren lekelerle karşılaşmışızdır. Bu lekeleri gördüğümüzde birkaç basit yöntem ile kolayca kurtulabiliriz. Peki, leke çıkarmak için uygulayacağımız doğal yöntemler nelerdir? İşte detaylar…

Leke Çıkarmak İçin Doğal Yöntemleri Keşfedin

Giysilerinizde oluşan inatçı lekelerden kurtulmak için ilk başvuracağınız yöntem kimyasal ürünler olmamalıdır. Çünkü kimyasal temizlik ürünleri evinizin havasını kirletir, size ve çevrenizdekilere zararlar verir. O nedenle zorlu lekeler için başvuracağınız ilk yöntem leke çıkarmak için doğal yöntemler olmalıdır. Gelin basit birkaç yöntemle kurtulabileceğiniz leke çıkarma yollarına birlikte göz atalım.

1.     Sirke Mucizesini Deneyin

Sirke leke çıkarmada diğer ev temizliklerinde olduğu gibi çok etkili bir temizleyicidir. Özellikle yemek ve meyve lekelerini çıkarmada sirke en iyi yardımcınızdır. Tamamen doğal içerikli bir ürün olması sebebiyle de güvenle kullanılabilir. Özellikle bebeklerinizin giysilerinde meyve püresi lekelenmeleri sıklıkla olur. Bu tür çıkarılması zor meyve lekelerini bile kolayca çıkarır.

Sirkeyi leke çıkarmada nasıl kullanabiliriz? Giysinizin lekeli kısmını ıslattıktan sonra bir leğende hazırladığınız sirke karışımlı suya koyun. Bu su içerisinde bir gece beklettikten sonra sabah giysinizde leke kalmadığına şahit olacaksınız.

Daha zorlu yağ lekeleri için de sirkeyi karbonatla karıştırarak kremsi bir hale getirip lekeli kısma uygulayabilirsiniz. Bu şekilde suya bastığınızda karbonatın da etkisiyle köpürerek yağları parçalayacaktır.

Pureal Çok Amaçlı Doğal Temizlik Sirkesi harika bir temizleyicidir. Yüzey temizleme, leke çıkarma, yumuşatma ve parlatma için güvenle kullanılabilir. 

İlginizi çekebilir: Ev Temizliği ve Temizlik Ürünleri: Glütensiz Temizlik Ürünlerinin Çölyak Hastaları İçin Önemli

2.     İnatçı Yağ Lekeleri

İnatçı yağ lekeleri standart bir çamaşır deterjanıyla ne kadar yıkarsak yıkayalım çıkmayan lekelerin başında gelir. Yağ lekesi olan giysileri aslında bekletmeden hemen çıkarıp sıcak su ve beyaz sabunla yıkamak kalıcı hale gelebilecek lekeye karşı ilk önlem olacaktır. Bu yöntem yağ lekesinin giysiye yerleşmesini önleyecektir.

Leke çıkarmak için doğal yöntemler de inatçı yağ lekeleri için Pureal Oksijenli Doğal Leke Çıkarıcıyı da tercih edebilirsiniz. Zorlu lekelerle düşük sıcaklıkta bile etkili sonuç verir. Ayrıca kötü kokuları yok eder ve giysilerinizi beyazlatmada ve parlatmada etkili sonuç elde etmenizi sağlar. Çok amaçlı bir temizleyici olduğu için de evinizin pek çok alanını temizlemede de kullanılabilir.

3.     Güneş Işığı da Doğal Bir Leke Çıkarıcıdır

Güneşin leke çıkarmadaki etkisi büyüklerimizin de bizlere her zaman anlattığı bir leke çıkarma yöntemidir. Giysilerinizi yıkadıktan sonra güneşli bir alana asarak güneş ışığıyla lekelerin yok olduğuna şahit olabilirsiniz. O nedenle giysilerinizi gün ışığı almayan alanlarda kurutmak yerine güneş ışığı alabilecek alanlarda kurutmayı deneyin. Böylece tamamen doğal bir yöntemle lekelerden kurtulabilirsiniz.

4.     Protein Lekelerine Ayrı Dikkat Edin

Protein lekeleri çıkarması en zorlu lekelerden bir diğeridir. Hayvansal gıdalar; et, süt, yumurta gibi lekeleri çıkarmada bilinen en büyük yanlış bu lekeleri sıcak su ile yıkamaktır. Protein lekelerinden kurtulmak için çamaşırlarınızı yıkayacağınız suyun soğuk olmasına özen göstermeniz gerekir. Bu tür lekeler giysilerinize nüfuz etmeden ön yıkama olarak elde çitilenmelidir. O nedenle leke olan bölümü soğuk su ile ıslatarak sabun yardımıyla çitiledikten sonra çamaşır makinesine atmak lekeyi çıkarmada etkili olacaktır.

5.     Bonus: Hızlı Harekete Geçin

Leke çıkarmak için doğal yöntemlerden bahsettikten sonra aslında tüm uygulamaların ortak noktasından da bahsetmeden geçmeyelim. Hangi doğal yöntemi uygularsak uygulayalım en önemli püf noktası lekenin giyside kalıcı hale gelmemesi için bekletme yapılmamasıdır. Zorlu lekeler bekledikçe giysiye yerleşirler ve çıkarılması zor bir hal alırlar.

Önerilen Ürün: Pureal Doğal Yün - İpek - Kaşmir Çamaşır Sabunu

Leke Çıkarmak İçin Doğal Yöntemler Hakkında Sık Sorulan Sorular

Leke çıkarmak için doğal yöntemler hakkında aklınızda soru işareti olabilecek sık sorulan sorulara da aşağıdaki başlıklarda yanıt vermek istedik. İşte tüm detaylarıyla sık sorulan sorular ve yanıtları…

a)    Yıkanıp çıkmayan lekeler nasıl çıkar?

Çamaşır makinesinde yıkandıktan sonra çıkmayan lekeler için Pureal Oksijenli Doğal Leke Çıkarıcıyı kullanarak inatçı lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Doğal içerikli bir ürün olması sebebiyle de güvenle kullanılabilir.

İlginizi çekebilir: Ev Tozları ve Toz Alerjisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

b)    Renkli kıyafetten lekeler nasıl çıkar?

Renkli kıyafetlerinizde oluşan lekeleri sirke yardımıyla çıkarabilirsiniz.

c)    Sirke doğal bir leke çıkarıcı mı?

Sirke tamamen doğal içerikli bir leke çıkarıcıdır.

d)    Karbonatla leke çıkarmak mümkün mü?

İnatçı lekeler için karbonatla sirkeyi karıştırarak kullanabilirsiniz. Karbonatla da leke çıkarmak mümkündür.

İlginizi Çekebilir: Yanmış Tencere ve Tavalar Nasıl Temizlenir? 4 Adımda Etkili Çözüm!