Sağlıklı Tuvalet Kağıtları

Sağlıklı Tuvalet Kağıtları Rehberi! Tuvalet Kağıdı Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey!

Tuvalet kağıtsız bir hayat düşünmek oldukça zor. Bu sebeple sağlıklı tuvalet kağıtları rehberi oluşturduk. Kalınlıkları, desenleri, renkleri, dokusu ve hatta koku bakımından sınırsız seçeneklerle geleneksel tuvalet kâğıdı, sağlığımıza zarar verecek toksik kimyasallarla doludur. Ne yazık ki, birçok tuvalet kâğıdı markası klor dioksit, dioksin, BPA ve ftalatlar, renkler, kokular ve mürekkepler gibi zararlı kimyasallar içerir. Bu önemlidir çünkü bu toksik kimyasallar en büyük organımızla (cildimiz!), en hassas bölgelerimizde günde birkaç kez temas halindedir.

Sağlıklı tuvalet kâğıdı rehberi konusunda malzemenin neyden üretildiği önemli yer teşkil eder. Bu tuvalet kağıtları kağıttan yapılır. Ticari kâğıt yapım süreci, kimyasal olarak yoğun, çevre dostu olmayan bir süreçtir. Tuvalet kağıtlarını beyaz yapmak için klorlar, tuvalet kağıtlarını kokulu hale getirmek için parfümler, ıslaklık mukavemetini sağlamak için formaldehit, göze güzel görünen desenler çizmek için mürekkepler sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Özellikle düzenli olarak kullanıldığında.

Kağıttaki kimyasallara maruz kalma, tahriş, kontakt dermatit, PMS, endometriozis, düzensiz adet dönemleri, kısırlık, PCOS, kanser vb. gibi akut sorunlara karşı daha savunmasız kalmanıza neden olabilir.

Peki ne ile temizlemeliyiz?

Tabii ki mısır koçanlarını, yapraklarına geri dönmek zorunda değilsiniz. Tuvalet kağıdı alırken, aşağıdakileri içermediğinden emin olmalısınız:

  1. Klor
  2. Boyalar
  3. Kokular (Parfümler)
  4. BPA

Önerdiğimiz marka

Sağlıklı tuvalet kağıdı rehberi içinde tavsiye isteyenler için Papia Pure ürününü önerdiğimizi belirtelim. Aşağıya ürünün satış ve detay linkini bırakıyoruz. İnceleyebilirsiniz.

Papia Pure & Soft

İlginizi çekebilir: Sağlıklı Bir Ev İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılır? 3 Püf Noktası