Zehirli Temizlik Ürünleri

Kimyasal ve Zehirli Temizlik Ürünlerinden Güvenle Nasıl Kurtuluruz? 3 Püf Noktası

Sağlıklı yaşam için zehirli temizlik ürünlerinden güvenle nasıl kurtuluruz? sorusunun yanıtını bilmek oldukça önemli. Sıradan temizlik ürünlerinin ne kadar zararlı olduğunu anladınız ve Pureal kullanmaya başlayacaksınız. Nelerden kurtulacağınızı, neyle değiştireceğinizi biliyorsunuz. Peki tüm bu zehirli temizlik ürünlerini ne yapacaksın?

Zehirli Temizlik Ürünlerinden Güvenle Kurtulmanın Yöntemleri

Bir yandan, onları boşa harcamak israf olarak görünebilmektedir. Diğer yandan, ne kadar zararlı olduklarını öğrendikten sonra, kullanmaya devam etmeyi veya onları vermeyi haklı çıkarmak zor. Ayrıca, çoğu sıradan temizleyici tehlikeli maddeler olarak kabul edilmektedir. Bu da onların çöpe atılamayacağı veya lavaboya dökülmeyeceği anlamına gelir.

Tehlikeli Temizlik Ürünlerinden Nasıl KURTULMAMALISINIZ!

İnsanlar genellikle şu üç şeyden birini yaparlar: ya bu tehlikeli ev kimyasallarını evlerinde saklarlar ve onları unutmaya çalışırlar ya çöpe atarlar ya da bağışlarlar.

Ne yazık ki, tüm bu senaryoların büyük dezavantajları vardır:

  1. Temizlik ürünleri açılmamış olsalar dahi lavaboların altından, dolaplardan vb. tehlikeli gaz salınımı yapmaya (VOC salınımı) devam eder ve bu da kimyasal maruziyeti azaltma ve iç mekân hava kalitesini iyileştirme çabalarınızı büyük ölçüde engeller.
  2. Çoğu kimyasal bazlı temizlik ürünü tehlikeli maddeler olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle onları çöpe atmak çevre için zararlıdır.
  3. Bağışlamak yararlı gibi görünüyor ancak bunları dolaşımda tutma hiç kimseye sağlık veya çevre açısından bir fayda sağlamamaktadır.

Neyse ki, toksinleri güvenli ve verimli bir şekilde atmanıza yardımcı olacak pratik çözümler var.

Zararlı Temizlik Ürünlerinden Kurtulmanın Kolay Yolu

Bunun için öncelikle bulunduğunuz il veya ilçenin belediyesinin internet sitesini kontrol edin. Artık pek çok belediyenin atık toplama tesisi var (bazıları mobil) ve bu tesislerde temizlik ürünlerini de güvenli bir şekilde bertaraf edilebiliyor. Eğer web sitesinde yeterli bilgi bulamazsanız bulunduğunuz il veya ilçenin belediyesini arayın ve atık toplama tesisleri hakkında bilgi alın. Eğer hala yeterli bilgi bulamadıysanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Size en uygun seçenekleri sunabiliriz.

Neyi Atacağınızı Bulmada Yardıma Mı İhtiyacınız Var?

Evinizdeki zehirli ürünlerden kurtulma sinir bozucu olabilmektedir bu yüzden bir rehber geliştirdik. Bu rehber ile evinizin havasını temizlemek için nelerde kurtulmanız gerektiğini detaylı bir şekilde bulabilirsiniz. Rehbere ulaşmak için tıklayınız. 6 sayfadan itibaren bulabilirsiniz.

Bırakmakta sorun mu yaşıyorsunuz?

Sevdiğiniz temizlik ürünlerini henüz elinizden bırakamıyor olabilirsiniz. Zamanınız kısıtlıysa veya Pureal ürünleri henüz gelmediyse başka bir geçici çözüm daha var. Tüm bu zararlı temizlik ürünlerini toplayın, hava geçirmez, tercihen BPA içermeyen plastik bir kutuya yerleştirin ve evin dışında bir alana çocukların giremeyeceği bir yerde saklayın ve açmayın.

İlginizi çekebilir: Güvenilir ve Zehirli Kimyasal Barındırmayan Bir Bebek - Çocuk Odası Nasıl Kurulur?