Yün Kurutma Topları 

Yün Kurutma Topu Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Yün kurutma topları gün geçtikçe kullanımı yaygınlaşan ve çamaşır yıkama konusunda önemi gittikçe artan ürünlerdir birisidir.

Peki ama yün kurutma topu nedir? Yün kurutma topu ne işe yarar? Yün kurutma topunu nasıl kullanmalıyız? Yün kurutma topu seçerken nelere dikkat etmeliyiz? İşte cevaplar...

Yün Kurutma Topu Nedir?

Yün kurutma topu yünden yapılan ve genellikle çamaşır kurutma makinesinde kullanılan, çamaşırların daha az kırışıkla daha hızlı kurumasına yarayan doğal toplardır. Bu toplar zamandan tasarruf sağlamanın yanında ayrıca giysilerinizi doğal olarak yumuşatır. 

Yün Kurutma Topu Ne İşe Yarar?

Yün kurutma topunun pek çok faydası var. 

  1. Zamandan, enerjiden ve paradan tasarruf eder – yün kurutma topları giysilerdeki nemi emer ve çamaşır kurutma makinesinde düşük ısı ayarıyla kuruma süresini %10 - 25 kısaltır.
  2. Statiği azaltır - Kurutma topları statik elektriği emer.
  3. Kırışıklıkları azaltır – Kurutma topları giysilerinizdeki kırışıklıkları azaltır.
  4. Giysileri yumuşatır
  5. Giysileri tazeler – Kurutma toplarının üzerine damlatacağınız uçucu yağlarla giysileri güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle toksik kurutma makinesi mendillerinden kurtulabilirsiniz.

Bunlar yün kurutma topunun yararlarıdından sadece bazıları!

Yün Kurutma Topu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Piyasada bulabileceğiniz farklı çeşit kurutma topları mevcuttur. Önemli olan doğru kurutma topunu seçmektedir. Peki nelere dikkat etmeliyiz?

1. Kurutma topu olarak her zaman doğal yün toplar seçin. Örneğin plastik toplar tercih etmeyin. Plastik ürünlerin ısı ile teması evinizinin havasını kirletir ve çamaşırlarınıza zarar verir. 

2. Kurutma topunun %100 yünden yapılmış olduğundan ve karışım içermediğinden emin olun. 

3. Yünlerin yerel yünler ve kimyasal işleme maruz kalmadığında emin olun. Piyasadaki pek çok yün ve yün kurutma topu Çin'de üretilmektedir ve çok sayıda kimyasala ve pestisite maruz kalmaktadır. 

Kurutma Topu Nasıl Kullanılır?

Yün Kurutma Topları Kullanma Talimatı:

  1. Kurutma makinenize 3 adet yün kurutma topunu ve ıslak çamaşırlarınızı yerleştirin. Dilerseniz üzerine birkaç damla doğal uçucu yağ ekleyebilirsiniz.
  2. Kurutma makinenizi uygun ayarda çalıştırın.
  3. Kurutma bittiğinde bir sonraki yükünüz için kurutma toplarınızı kurutucuda bırakın!

Pureal Yün Kurutma Toplarını Tercih Edin!

Neden Pureal Yün Kurutma Topları?

  1. Pureal Yün Kurutma Topları %100 yünden yapılmıştır ve tamamı el yapımıdır.
  2. Topların yapımında sadece Kayseri ve Konya'dan gelen yerel yünler kullanılır.
  3. Yünler hiçbir kimyasal işleme tabii tutulmaz ve kimyasal içermez saf yünlerdir.
  4. Pureal Yün Kurutma Topları zamandan, enerjiden ve paradan tasarruf etmenizi sağlar. Giysilerdeki statiği ve kırışıklıkları azaltır. Giysilerinizi doğal olarak yumuşatır ve tazeler. 
  5. Yeniden Kullanılabilir - Pureal Yün Kurutma Topları çok uzun süre dayanır ve sıvı yumuşatıcı veya kurutma makinesi mendili kullanmaktan çok daha ucuza mal olur. Pureal Yün Kurutma Topları 1.000'den fazla yıkama veya 3-5 yıl dayanır.
  6. Eksta büyük boyu sayesinde çok daha etkili bir kullanım sağlar. 

Peki ya yüne alerjim varsa?

Yün alerjileri lanolin nedeniyle olabilir ama yün toplarımızdaki lanolin yıkanmıştır. Yün alerjileri, yünün kısa ve kıllı lifleri tarafından tahriş olan hassas ciltten kaynaklanabiliyor. Fakat kurutma toplarımız pürüzsüzdür ve bunları kurutucuya koymak için kullanmak bir sorun olmayacaktır. Topları kurutucuya koymak için dokunmak dışında deri asla yünle temas etmez. Yün alerjileri bazen yün üzerinde uygulanan kimyasal işlemlerden kaynaklanabiliyor. Toplarımızdaki hiçbir kimyasal madde içermez. 

*Toplar daha az etkili görünüyorsa, her bir topu bir çorabın içine koyun ve 1 çay kaşığı Pureal Konsantresi ile sıcak suda yıkayın. İşte bu kadar!

İlginizi çekebilir: Sağlıklı Bir Ev İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılır? 3 Püf Noktası