Bebek odası

Bebek Odası Temizliği Nasıl Yapılır? 5 Önemli Püf Noktası

Bebek kıyafetleri, eşyaları, oyuncakları, mobilyaları ve yaşam alanındaki diğer kısımların temizliği icra edilirken, en temel motivasyon “doğal ve sağlıklı” bir temizlik sürecini sağlamaktır. Peki ama bebek odasının temizliği nasıl yapılır? Temizlik malzemesi seçiminde nelere dikkat edilmelidir? Anne adayları ya da yeni anneler için mutlaka bilinmesi gereken püf noktalarını paylaşacağız.

Bebek odası temizliği, yaşam alanındaki diğer noktalardan farklı ve titiz bir yaklaşım ile ele alınması gerekir. Çünkü vücut gelişimleri henüz tamamlanmayan ve dışarıdaki bakteri, mikroplara karşı savunmasız olan bebeklerin güvenilir temizlik yapılmış bir alanda büyümesi gerekmektedir. 

Bebek Odası Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebek odası temizliği doğru ürün, uygulama ve gerekli yöntemler ile yapılmalı. Bebek yaşam alanı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler ve püf noktalarına aşağıda detaylarıyla değindik.

Bebek odası temizliğinde uygulanması gereken 5 püf noktası:

  • Kokusuz temizlik ürünleri kullanın. Ürün uçucu yağ dahi içerse bebekler için sorun yaratabilir.
  • Zemin temizliğine ekstra önem gösterin.
  • Bebek yatağını mikrofiber bez ile temizleyin.
  • Masa ve dolap kısımları mikrofiber bez kullanarak temizleyin.
  • Bebek oyuncaklarının hijyenini Pureal ile sağlayın.

1.      Kokulu ve Sert Kimyasal İçeren Temizlik Ürünlerinden Kaçının

Günümüzde anne adaylarının en sık yaptığı hatalardan biri, bebek odası temizliği sırasında hoş kokulara odaklanmak. Doğal olmayan temizlik ürünlerinin içeriğinde ağır kimyasal bileşenler bulunduğu için, bu kokular bebeğin sağlığı açısında risk teşkil eder. Temel odak noktanız doğal, sağlıklı ve hijyen sağlamak olsun. İşte tam da bu noktada Pureal temizlik ürünlerinin önemi öne çıkmaktadır.

Pureal ürünleri %100 doğal içeriğe sahiptir. EWG tarafından 1 ve 2 değeri verilmesi de bu ürünlerin bebek odası temizliğinde en doğru ürün olduğunun göstergesidir.

2.      Zemin Tozlarını Elektrik Süpürgesiyle Süpürün

Temizlik öncesinde zemin tozlarının giderilmesi, atlanmaması gereken bebek odası temizleme yöntemlerinden birisidir. Zira bebek yatağı, mobilyaları ya da diğer eşyaları temizlendikten sonra, oda içerisinde hareket edildikçe zeminden kalkan tozlar, gözle görülmese de yine bu eşyaların yüzeyine yapışır. Bebekler de bu tozlardan olumsuz olarak etkilenmektedir.

Zemin döşeme malzemesine göre yüzey temizleme yöntemi farklılık gösterebilir. Örneğin karo halı ya da laminat parke mevcut ise önce HEPA filtreli elektrik süpürgesi ile tozlar çekilir. Sonrasında da Pureal ürünleri ile yüzey silinmelidir. 

3.      Bebek Yatağını Mikrofiber Bez İle Temizleyin

Bebeklerin ilk zamanlarda en sık vakit geçireceği alan, yatak bölümleridir. Buranın temizliğine ebeveynler ekstra özen göstermesi önerilir. Zira yatakların yüzeyine ve kör noktalarına biriken tozlar, insanlar tarafından fark edilmese de bebeklerin solunum yoluyla yutmalarına sebep olabiliyor. Bebek yatağı temizliği için mikrofiber bez kullanmanız tavsiye ediliyor. Mikrofiber bezler, tozu ve lekeleri en iyi şekilde iplik yüzeyine hapsetmesiyle bilinmektedir.

DİKKAT: Yoğun su ile ıslatılmış bez ile temizlik önerilmiyor. Bunun yerine hafif nemlendirilmiş mikrofiber bezler ile bebek yatağı yüzey temizliği yapmanız daha doğru tercih olacaktır.

4.      Masa ve Dolaplar Hafif Nemli Bezle Silinmeli

Bebek odası mobilyaları yani masa ve dolap temizliği, en çok püf noktasına ihtiyaç duyulan konulardan biri.  Yukarıda belirttiğimiz maddeleri uyguladıktan sonra masa ve dolap temizliğine geçebilirsiniz. Burada uzmanların önem arz ettiği iki detay var: İlki temizlikte seçilecek temizlik malzemesi, ikincisi de uygulama sıklığı. Bez olarak şüphesiz mikrofiber öncelikli tercihiniz olmalı. 

Bebek odası temizliğini sürdürülebilir kılmak önemli. Ortalama 2 günde bir yüzeysel, 5 günde bir de detaylı temizlik yapılması öneriliyor. Zemin temizliğinde de her gün uygulama yapılması, bebeklerin sağlıklı bir ortamda büyümesi adına dikkat edilmesi gereken noktalardandır.

5.      Bebek Oyuncaklarının Temizliğinde Pureal Kullanın

Market ya da mağazalardan satın alınan bebek oyuncaklarını her ne kadar bebekler çok sevse de, doğru bir şekilde hijyeni sağlanmaması halinde sanıldığı kadar masum olmayabiliyorlar. Tüm oda temizliği yapıldıktan sonra ambalajından çıkarılan oyuncakların temizliğine geçilebilir.

Pureal ürünlerini kullanarak oyuncakların yüzeyine ve kör noktalarına püskürtme tekniğini uygulayabilirsiniz.  Pureal ürünleri içerisinde hiçbir kimyasal ve alerjen barındırmaz. Dermatolojik olarak hassas ciltlerde test edilmiştir. Hipoalerjenik, astım ve alerji dostu, %100 doğal, VOC-Free yani zararlı gaz salınımı yapmayan böylelikle evinizin havasını kirletmeyen bir temizleyicidir. Daha önce kaleme aldığımız Bebek Oyuncak Temizliği makalemizi okuyarak kapsamlı bilgi edinebilirsiniz. 

2024’ün Doğal, Etkili ve Güvenilir Bebek Odası Temizlik Ürünleriyle Tanışın!

Bebek odası temizliği ebeveynlerin en hassas olduğu noktaların başında gelir. Bebek odasını temizlerken de etkili, doğal ve güvenilir ürünler kullanmak isteriz. Birçoğumuz bebeğimiz doğmadan temizlik ürünlerini araştırmaya başlarız. Dermatolojik olarak test edilmiş, bebeğinizin hassas cildinde alerjiye sebep olmayacak, doğal deterjanlar her zaman ilk tercihimiz olmalıdır. İşte Pureal doğal bebek odası temizlik ürünleri tam da ihtiyacınız olan temizliği size sağlar.

Zararlı kimyasallar, parfüm, aslerjn ve astmajen içermeyen Pureal temizlik ürünleri 2024’ün de en çok tercih edilen temizlik ürünleri olmaya devam edecek. Tertemiz ve ferah bebek odası temizliği için Pureal’in doğal içerikli ürünleriyle tanışabilir ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bebeğiniz için kullanabileceğiniz tüm temizlik ürünlerine Pureal online alışveriş sitemizden kolayca ulaşabilirsiniz.

Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı Seti

Bebek kıyafetleri bebeğiniz dünyaya gelmeden yıkanır ve hazırlanır. En tatlı telaşlardan birisi olan giysilerin yıkanması, ütülenmesi ve hazırlanması en özen gösterilen işlerin başında gelir. Bebek çamaşırları yıkanmadan önce de bebeğinizin cildi için en güvenilir olan deterjan araştırılır.

Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı ile bebeğinizin çamaşırlarını etkili bir şekilde yıkayabilir, zorlu lekeler için düşük sıcaklılarda dahi etkili Pureal Oksijenli Doğal Leke Çıkarıcı'yı güvenle kullanabilirsiniz.

%100 doğal içerikli bu formüller ile bebek giysilerindeki güvenle yıkayabilir ve lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz.

Ürünü incelemek için sayfayı ziyaret edebilirsiniz

Pureal Doğal Temel Temizlik Seti

Pureal Doğal Temel Temizlik Seti, içerisinde bebeğiniz odasındaki tüm yüzeylerini etkili ve güvenilir bir şekilde temizleyebileceğiniz ürünleri barındırır. Set içerisinde yer alan Doğal Çok Amaçlı Temizleyici ile bebeğinizin temas edeceği tüm yüzeyleri (zeminler, mama sandalyeleri, oyuncaklar, biberonlar ve emzikler dahil) temizleyebilir, Doğal Cam Temizleyici ile cam, ayna ve pencereleri temizleyebilir ve toz alabilirsiniz. Ayrıca Doğal Banyo Temizleyici ile banyonuzu kokusuz ve güvenilir bir şekilde temizleyebilirsiniz.

%100 doğal içeriğe sahiptir, astmajen ve alerjen içermez, zararlı gaz salınımı yapmaz ve en önemlisi kokusuzdur.

Ürünü incelemek için sayfayı ziyaret edebilirsiniz

Pureal Doğal Köpük Sabun

Pureal Doğal Elde Bulaşık Yıkama Sabunu - Köpük Sabun, bebeğinizin tüm ürünlerini güvenle ve etkili bir şekilde yıkayabilmeniz için üretilmiştir. Pureal Doğal Köpük Sabun ile emzik, biberon ve oyuncak gibi tüm ürünleri güvenle yıkayabilirsiniz.

Ürünü incelemek için sayfayı ziyaret edebilirsiniz. 

Pureal Doğal Çamaşır Durulama Suyu - Bebek ve Hassas Çamaşırlara Özel

Özellikle bebek ve hassas ciltlere özel üretilmiş olan Pureal doğal çamaşır durulama suyu ile çamaşırlarınızın rengi solmadan pırıl pırıl ve yumuşacık olur. Bu ürünün en önemli özelliği düşük pH’da durulama yapmasıdır. Doğal çamaşır durulama suyu ile çamaşırlarınızda hiçbir kalıntı olmadan temizleme gerçekleştirebilirsiniz. Tertemiz ve yumuşatıcı kullanmadan bile sertleşmeyen giysiler için durulama suyu yanınızdan ayıramayacağınız temizlik malzemelerinden birisi olacak.

Ürünü incelemek için sayfayı ziyaret edebilirsiniz

Bebek odası temizliği hakkındaki tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız!