Elde çamaşır yıkama

Elde Çamaşır Nasıl Yıkanır? Sağlıklı ve Etkili Yıkama İçin 5 Püf Noktası

Elde yıkama yapmanız için tek ihtiyacınız olan şey çamaşır leğeni, elde yıkamaya uygun bir deterjan ve su sıcaklığının doğru ayarlanması. Elbette bir de güvenilir ve etkili bir temizlik deterjanı.

Bazı giysiler (özellikle yünlü ve ipek giysiler) hassas olduğu için makinede yıkamaya uygun olmayabilir. Bu tür çamaşırları elde yıkamak giysinizin uzun ömürlü olması açısından önemlidir.

Eğer yeni nesil hassas yıkama ve durulama yapan bir makineniz varsa, bu ayarı da kullanabilirsiniz. Yeni teknoloji bir makineniz yok ise çamaşırları elde yıkamanızı öneriyoruz. 

Elde Çamaşır Nasıl Yıkanır? 5 Adımda Kolay ve Güvenilir Temizlik

Kolay deforme olabilecek ince, hassas, kaşmir, yün, ipek kumaş elbiselerinizi, bluzlarınızı, bebek giysilerinizi, iç çamaşırlarınızı hatta fular gibi günlük aksesuarlarınızı elde yıkamanız daha doğru olacaktır.

Bu tür giysiler makinede yıkandığında çekme, yıpranma, kopma yapabilirler. Elde yıkama yapmanız için tek ihtiyacınız olan şey çamaşır leğeni, elde yıkamaya uygun bir deterjan ve su sıcaklığının doğru ayarlanması.

    Elde Çamaşır Yıkama Talimatı

    Gerekenler:

    • Leğen veya kova
    • Deterjan - Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı
    • Leke Çıkarıcı - Pureal Çok Amaçlı Temizleyici
    • Beyaz Havlu

    Talimatlar:

    1.      Doğal ve Güvenilir Deterjan Seçin

    Elde çamaşır nasıl yıkanır sorunuzun ilk aşaması tabii ki elde yıkama için uygun deterjanın seçilmesi. Giysilerinizin en iyi şekilde temizlenmesi ve vücudunuzda herhangi bir alerjiye sebep olmaması için Pureal gibi doğal ve güvenilir bir deterjan ile yıkamanız hem sizin hem de giysilerinizin bakımı için daha doğru olacaktır.

    2.      Zor Lekelerin Yumuşaması İçin Ön İşlemden Geçirin ve Bir Süre Bekleyin

    Doğru deterjan seçimini yaptıktan sonra ılık suyu bir leğen içine doldurun ve deterjanı içine ekleyin. Elinizle hafifçe karıştırın. Çamaşırları leğen içerisine alın.

    Bazı giysilerdeki lekeler zorlu olabiliyor. Bu zorlu lekeleri çıkarabilmek için çamaşırı leğene almadan önce lekeli bölgeye Pureal Çok Amaçlı Temizleyici gibi leke çıkarıcılar ile önceden müdahale edin. Böylelikle lekeler yumuşayacak ve kolayca çıkacaktır. 

    3.      Kıyafete Karşı Yumuşak Hassas Davranın

    Elde yıkama yapacağınız giysileriniz genellikle kolay deforme olan hassas giysiler oldukları için elde yıkama yaparken de hassas yıkanmalıdır. Üzerinde zorlu bir leke var ise sert bir şekilde çitileme yapmak giysinin kopmasına ya da aşınmasına neden olabilir. Elde çamaşır nasıl yıkanır sorusunun en dikkat edilmesi gereken aşamalarından birisi de çamaşırların hassas yıkanmasına dikkat edilmesi gerektiğidir. 

    4.      Yıkama Sonrasında Durulama Suyu Hazırlayın

    Çamaşırlarınızı ılık suda 15 - 30 dakika bekletip nazik hareketler ile çitiledikten sonra durulamaya almanız da yarar olacaktır. Yıkama işlemini tamamladıktan sonra mümkünse ayrı bir leğende durulama suyu hazırlayabilirsiniz. Suyun yıkama suyu ile benzer sıcaklıkta olmasına dikkat ediniz. Çamaşırlarınızın üzerinde hiçbir deterjan kalıntısı kalmayana kadar duruladıktan sonra kurutma işlemine geçebilirsiniz. 

    Unutmayın, Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı kolayca durulanır, kalıntı bırakmaz.

    5.      Duruladıktan Sonra Kurutma İşlemine Geçin

    Hassas içerikli kumaşlardan oluşan giysilerinizin makineden çıkan çamaşırlarınız gibi asmanız da doğru bir tercih olmayacaktır. Duruladığınız çamaşırlarınızın öncelikle suyunu almalısınız. Bunun için bir havlu üzerine yatırın ve havlu ile birlikte sarın (tıpkı dürüm sarar gibi). Ardından mümkünse düz bir zemin üzerine bir havlu sererek onun üzerine yerleştirin ve kurumasını bekleyin. 

    İşte bu kadar!

    İlginizi çekebilir: Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir? 7 Adımda Derinlemesine Temizlik

    Elde Çamaşır Nasıl Yıkanır?

    Elde çamaşır nasıl yıkanır? Elde çamaşır yıkamanın birçok püf noktası vardır. Hassas ve narin içerikli çamaşırlarımızı makineye atmak yerine elde yıkamayı tercih ederiz. Her ne kadar makinenizde hassas yıkama programı bulunsa da saten, ipek, yünlü ve dantelli giysiler makinede yıkanırken zarar görebilir. Her giysinin etiketinde bir yıkama talimatı bulunur. Hassas çamaşırlar için bu etiketlerde elde yıkama ibaresine sıkça rastlarsınız.

    Elde yıkama yapılırken suyun sıcaklığı ve kullanılacak olan deterjan en önemli unsurdur. Zorlu lekeler için de bir süre suda bekletme yapmanız gerekebilir. Durulama da en az yıkama kadar önemlidir. Çünkü iyi durulanmamış giysilerde deterjan kalıntısı olabilir ve giysileriniz kuruduğunda koku ve leke yaratabilir. Peki, elde çamaşır nasıl yıkanır, elde yıkama yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir gelin bu aşamalara birlikte göz atalım.

    1.      Yıkama İçin Gerekli Malzemeleri Hazırlayın

    Elde yıkamaya geçmeden önce yıkamada gerekli olan malzemeleri hazırlayın. Nedir gerekli olan malzemeler? Çamaşırı yıkayacağınız bir leğen, elde yıkama için uygun doğal içerikli bir deterjan, durulamak için bolca su ve yıkama sonrasında giysilerinizi sereceğiniz havlu veya temiz bir bez. Malzemelerinizi hazırladıktan sonra çamaşırlarınızın üzerinde yer alan yıkama talimatına bakıp elde yıkamaya uygun olanları hazırlayarak, yıkamaya geçebilirsiniz.

    2.      Sağlık İçin Doğal Deterjan Kullanın

    Çamaşır makinelerinde kullanılan deterjanlar elde yıkama için uygun deterjanlar değildir. Elde yıkama için Pureal’in elde yıkamaya uygun doğal çamaşır deterjanını kullanabilirsiniz. Leğen içerisine istenilen sıcaklıktaki suyu ekledikten sonra sırayla giysilerinizi suya alın. Üzerine bir miktar deterjan ekleyip deterjanın suda çözündüğünden emin olun. Sonra çitileyerek giysilerinizi yıkayın. Çamaşırlarınızda zorlu lekeler var ise Pureal leke çıkarıcı ile bu lekelerden de kolayca kurtulabilirsiniz.

    3.      İnatçı Lekeler İçin Çamaşırı Suda Yumuşatın

    Çamaşır üzerinde bazen yerleşmiş inatçı lekeler olabilir. Bu lekeleri kolayca yok edebilmek için suda bir süre bekletmek en etkili formüldür. Böylece lekeler suda bekleyerek yumuşayacak ve sizin çamaşır yıkarken daha fazla zaman harcamanızın önüne geçilmiş olacaktır.

    4.      Durulama Yapın

    Leğen içerisine temiz durulama suyu ekledikten sonra yıkama işlemini tamamladığınız giysileri tek tek bu suya alarak bol su ile durulayın. Giysilerin üzerinde deterjan kalıntısı olmadığından emin olun.

    Elde Çamaşır Yıkama Hakkında Sık Sorulan Sorular

    Elde çamaşır nasıl yıkanır, bu konuda sık sorulan sorulara da gelin birlikte yanıt bulalım.

    a)     Elde çamaşır yıkama için önerilen deterjan markası ne?

    Elde yıkamada doğal ve sağlıklı olan Pureal çamaşır deterjanlarını kullanabilirsiniz.

    b)     Elde çamaşır sıcak suda mı yıkanmalı?

    Elde yıkama yapılırken çok sıcak suda yıkama yapılmamalıdır. Giysiniz türüne göre sıcaklık ayarlanmalıdır.