Derz temizliği

Derzler Nasıl Temizlenir? Az Bilinen En Etkili 6 Doğal Temizlik Yöntemi

Fayans ve seramik gibi zemin döşeme malzemeleri, evcil hayvanın ve çocuklu nüfusa sahip ailelerin öncelikli tercihi. Kullanımı rahat ve nem rutubet gibi faktörlere karşı parkeye göre daha dirençli. Bununla birlikte karo aralarındaki derzlere biriken kirleri temizlemek kısmen zor ve meşakkatli. Fakat neyse ki Pureal ürünleri var ve süreç çok basit hale dönüşüyor. 

İç ortam dekorasyonunda karo seramikler en fazla kullanılan zemin malzemeleridir. Modern ve şık oldukları kadar konforlu bir kullanım yaratırlar. Fakat karoların birleşim yerlerindeki derz kısımlarını temizlemek, çoğu zaman bireyler için bir sorunsala dönüşür ve derzler nasıl temizlenir? sorusu gündeme gelir. Aslında doğru ürün ve doğru yöntemler bilindiğinde derz temizliği çok pratik ve basittir.

Fayans ve seramik gibi zemin döşeme malzemeleri, evcil hayvanın ve çocuklu nüfusa sahip ailelerin öncelikli tercihi. Kullanımı rahat ve nem rutubet gibi faktörlere karşı parkeye göre daha dirençli. Bununla birlikte karo aralarındaki derzlere biriken kirleri temizlemek kısmen zor ve meşakkatli. Peki ama derzler nasıl temizlenir? Derz arasına giren kirleri söküp atmanın yöntemi nedir? 

Karo Seramik Aralarındaki Derzler Neden Kirlenir?

Porselen ya da seramik türü fayans zemin malzemelerin yüzey kısımları çok yoğun kir tutmaz. Çünkü kaygan ve kolay temizlenebilir yapısı vardır. Ancak bu tabakaların birleşim kısımlarındaki boşluklu alana yoğun kir dolar. Üstelik rutin temizliklerde bu kısımlara ekstra özen gösterilmediği için uzun vadede kir seviyesi artar ve kalıcı hale dönüşebilir. Öte yandan derz malzemesi kiri çeken, dahası bunu emen yapıya sahip. Ekstra ve etkili bir temizlik yöntemi uygulanması zaruridir.

Derzler Nasıl Temizlenir? Bilinmeyen En Etkili 6 Doğal Temizlik Yöntemi

Seramik ya da fayans temizliğinde yüzey uygulamaları herkesçe bilinen ve işlemi kolay olan yöntemlerdir. Fakat günümüzde görülüyor ki derzlerin temizliği hakkında bir bilgi eksikliği var. İnsanlarda genel kanı, bu derz boşluklarına sert kimyasal temizlik malzemeleri uygulamak yönünde ve bu oldukça hatalı. Bunun yerine doğal ve tamamen güvenilir formüller ile derzleri güvenle temizleyebilirsiniz. İşte derz nasıl temizlenir? sorusunun en doğru cevabı…

1. İçeriğinde Toksik Olmayan Doğal ve Etkili Temizlik Malzemesi Kullanın

Derz nasıl temizlenir sorusu kadar kullanılacak malzemenin size ve çevrenizdekilere olumsuz etki göstermemesine özen göstermek de önemlidir. Reklamlarda her gün karşınıza çıkan ve “%100 Etkili” mottosuyla göz boyayan ürünler, sanıldığı kadar masum olmayabiliyor. Öncelikle derz temizleme ürününün formülünde toksik hiçbir materyal bulunmamalıdır. 

Derzler ara, dar ve çökük kısımlarda olduğu için, buranın temizliğinde sık sık temizlik malzemesi püskürtmesi yapılır. Püskürtme esnasında göze ya da cilde temas etme olasılığı doğar. Uzmanlar bu sebeple içeriğinde toksik madde bulunmayan malzeme kullanımını öneriyor.

2. Derzleri ve Karo Kaplamaları Buharla Temizlemeyi Deneyin

Derzli zeminler her ne kadar temizlikte inatçı olsalar da temizlik sektöründe her gün yeni çözümler üretiliyor. Buharlı temizlik ürünleri de bu yenilikçi yaklaşımın en son örneklerinden birisidir. Hem düz yüzeydeki kirleri temizler hem de püskürttüğü buhar sayesinde derzlerin arasındaki lekeleri yumuşatır ve yerinden söküp atar. Farklı ve özel bir temizlik yöntemidir. Son olarak buhar özellikli paspasların hemen her türlü zemin ve derz için uygun olduğunu belirtelim.

3. Basit Lekeler İçin Limon Suyu Kullanın

Çok kalıcı lekelerin olmadığı derz alanlarında sade limon suyu veya karbonat kullanmak, en etkili temizlik yöntemlerinden birisidir. Doğrudan lekeye uygulanmak isteniyorsa limon suyu derz arasına belli oranda dökülür. 10 – 15 dakika beklendiğinde leke yumuşar ve üzerinden temiz bir bez ile geçilmesi yeterlidir. 

4. Derz Temizliğinde Sirke ve Karbonat Formülünü Deneyin

Sirke ve karbonat da oldukça etkili bir temizlik yöntemidir. Derz aralarına karbonatı serpin ve sirke ile ıslatın ve hemen fırçalamaya geçin. Lekelerin hızlı bir şekilde çıktığına şahit olacaksınız. 

5. Pureal Temizlik Ürünleri'ni Kullanın

Pureal %100 doğal  içeriği ile derzlerde etikili ve güvenilir bir temizlik sağlar. Derzlerin bulunduğu yere Pureal Oksijenli Doğal Leke Çıkarıcı veya Pureal Çok Amaçlı Temizlik Karbonatı serpin ve tozu Pureal Banyo Temizleyici ile ıslatın. Ardından fırçalayın ve durulayın. Zorlu lekeler için ıslattıktan sonra birkaç dakika bekletin. İşte bu kadar! Dilerseniz işlemi Pureal Hijyen Spreyi veya Pureal Doğal Çamaşır Suyu ile de yapabilirsiniz. Bunun için derz aralarına püskürtün, fırçalayın ve silin. 

İlginizi çekebilir: Havuzda Klor Seviyesi Nasıl En Aza İndirilir? 6 Önemli Püf Noktası

Derz Arası Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Derz temizleme yapılırken dikkat etmeniz gereken önemli birkaç püf nokta vardır. Fayans aralarınızda biriken kirler zamanla yerleşir, düzenli aralıklarla temizlenmediğinde de kalıcı lekelere dönüşebilir. Bu kötü görünümlü küf lekelerinden kurtulmak için evinizde bulunan doğal malzemelerden yararlanabileceğiniz gibi sağlıklı bitkisel ürünlerle de derz aralarındaki kirlere çözüm bulabilirsiniz.

Derz temizliğinde karbonat ve sirke tercih edebileceğiniz doğal temizlik ürünlerinden birisidir. Derz temizleme yaparken kullanacağınız deterjanın kimyasal içerikli olmamasına özen gösterin. Çünkü bu deterjanlar ağır kimyasallar içerdiği için ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Bu ürünler yerine doğal ve bitkisel içerikli olan Pureal doğal temizlik ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Derz Temizleme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Derz silme yaparken aklımıza takılan pek çok soru olabilir. En etkili deterjanı araştırırken, güçlü ve güvenilir ürünler tercih etmek isteriz. Gelin kirli ve sararan derz araları ile ilgili aklınızda soru işareti olabilecek sorulara birlikte yanıt bulalım. İşte derz temizleme ile ilgili sık sorulan sorular ve yanıtları…

a) Sararan derzleri temizlemenin püf noktası nedir?

Sararmış derz temizliğinin püf noktası öncelikle doğru ürünü bulabilmektir. Bildiğiniz gibi kimyasal ürünlerin yaydığı kokuları solumak sizin ve çevrenidekiler için risktir. O nedenle kullanacağınız ürünün kokusuz ve zararsız olması çok önemlidir. Pureal Doğal Banyo Temizleyici, Pureal Doğal Leke Çıkarıcı ve iyi bir fırça yardımıyla sararmış derzlerden kolayca kurtulabilirsiniz.

b) Fayans üzerindeki derz temizliği için en doğru ürün hangisidir?

Banyolar evimizde hijyen olarak en çok dikkat ettiğimiz alanların başında gelir. Pırıl pırıl görünen fayanslar hepimizin dileğidir. Fayans arası derz kirlerini arındırmak için en doğru ürün doğal içeriğe sahip ürünlerdir. Bu doğal içerikler ise sirke, sabun, karbonat ve hidrojen peroksit (oksijenli su) içeren ürünlerdir. 

c) Kirli ve siyahlaşmış derz temizlemede en etkili yöntem ve ürün nedir?

Kirli ve siyahlaşmış derz lekelerini temizlemede Pureal Banyo Temizleyici ve Pureal Oksijenli Doğal Leke Çıkarıcı'yı kullanabilirsiniz. Bu iki ürün ile tuvalet derz temizliğinden fayans ve küvet arası tüm kötü görünen lekelere çözüm bulabilirsiniz. Üstelik kokusuz bir ürün olduğu için de güvenli bir kullanım sağlar.