Outdoor giyim

Outdoor Giyim Yıkama ve Bakım Rehberi | 7 Önemli Püf Noktası

Outdoor giysileri/kıyafetleri yıkama konusunda zorluk çekiyorsanız ve hangi tekniği, hangi ürünleri seçeceğinizi araştırıyorsanız bu yazı size rehber olacak. Bu yazımızda outdoor giysiler - kıyafetler nasıl yıkanır? Kayak kıyafetleri nasıl yıkanır? Outdoor kıyafetlerinin bakımları nasıl yapılır? Kayak kıyafetlerinin bakımı nasıl yapılır? gibi soruların cevaplarını bulacaksınız. 

Outdoor giysileri yıkama işlemi, hemen her birey için göz korkutucu bir iş gibi gelebilir. Aslında çok sık yıkanan ürünler olmadığı için dönemsel hijyen uygulamalarına biraz titiz davranılarak en iyi ve koruyucu şekilde yıkamak mümkündür.

Doğru ve güvenilir yıkama tekniklerini, doğal ve etkili deterjanlar ile yakalamak mümkün. Ancak her ürünün kumaş yapısı farklı olduğu için yıkama yöntemlerinin de değişeceği unutulmamalı. Peki öyleyse outdoor giysiler - kıyafetler nasıl yıkanır? Kayak kıyafetleri nasıl yıkanır? Outdoor kıyafetlerinin bakımları nasıl yapılır? Kayak kıyafetlerinin bakımı nasıl yapılır? İşte detaylar…

Outdoor kıyafetler gerek doğa sporları gerekse de kış aylarında şehir içi faaliyetlerinizi kolay hale getiren özelliklere sahiptir. Rüzgar almayan, su geçirmeyen ve estetik açıdan bir stil yaratan bu kıyafetler, kışın dış etkenlere maruz kaldığı için hızlıca kirlenebiliyor. Outdoor kullanıcıları için temizlik tekniklerini bilmek önem arz ediyor. Genelde kıyafetlerin iç etiket kısımlarında yıkama talimatı not düşülür. Ancak bizler konuyu daha geniş kapsamlı ele alacağız.

 

Outdoor Giysileri Yıkama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Outdoor giysileri yıkama esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. En temelde kışlık dış giyim ürünlerinin kumaşları için özel üretilmiş nazik bir deterjan kullanılması önerilir. 

Outdoor Giysilerin Temizlik Püf Noktaları:

  • Outdoor giysilerin yapıldığı kumaşlar 'teknik kumaş' olarak da adlandırılan ve 'Gore Tex' gibi çeşitli patentli kumaşlara sahip sentetik liflerden elde edilir. Bu sebeple erime sıcaklıkları düşüktür. Yıkama suyu sıcaklığı düşük tutulmalı.
  • Yıkama sonrası ütü kesinlikle yapılmaz.
  • Yeni üretilen çamaşır makinelerinin spor kıyafeti yıkama adı altında özel programları mevcuttur. Bu program özellikle teknik kumaştan üretilmiş kıyafetler için geliştirilmiştir. Yıkama sırasında bu programın kullanılması öneriyoruz. 
  • Cepleri ve fermuarları kapatılarak yıkama yapılmalıdır.
  • Klasik deterjanlar yerine Pureal gibi doğal ve nazik sürfaktan içerikli temizlik ürünleri kullanılmalıdır.
  • Kaz tüyü ceketlerin yıkanmasında birkaç tenis topu veya Pureal Yün Toplar kullanılmalıdır. 
  • Kurulama işleminde kumaş yapısına göre uygulama yapılmalıdır.

Kaz Tüyü Mont/Kaban Nasıl Yıkanır?

Kaz tüyü montunuzu sezonda bir, iki veya üç kez yıkamanız yeterlidir. Eğer lekeler varsa bu lekelerin lokal olarak çıkarılması yeterlidir. Çünkü sık yıkama yapılınca kuş/kaz tüyünün kabarıklık özelliği zarar görür. Ayrıca yüzey kısmında deforme sorunları da ortaya çıkabilir.

Deterjan seçimi de çok önemlidir. Genelde insanlar kaz tüyü mont için hangi deterjan kullanılmalı sorunu sorarlar. Burada iki konuya dikkat edilmesi gereklidir. ilki deterjanın enzim içermemesine çok dikkat edilmelidir. Çünkü enzim içerikli deterjanlar mont içerisinde bulunan kaz tüyüne zarar verir.

İkincisi ise hızlı durulanan doğal deterjan kullanmak önemlidir. Çünkü sıradan deterjanlar ürün üzerinde ve kaz/kuş tüyünde kalıntılar bırakır. Bu kalıntılar zamanla kokuya ve küf oluşumuna neden olabilir. Etkili ve güvenilir bir yıkama için Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı gibi doğal içeriğe sahip deterjanlar kullanın. 

Kaz tüyü montların yıkama programına dikkat etmek gereklidir. Genelde insanlar kaz tüyü mont hangi çamaşır programında yıkanmalı sorusunu sorarlar. Makinelerdeki düşük sıcaklıkta programlar kullanılmalıdır. 30°C veya altı programlar en ideal olanladırı. Seçeceğiniz programın ise hassas kumaşlara özel programlar olduğundan emin olun. Ayrıca İçerisinde birkaç tenis topu veya Pureal Yün Kurutma Topları koyma fikri ciddi manada işe yaramaktadır. Bu toplar kaz tüyünün birbirine yapışmasını engeller. 

Kaz tüyü kıyafetlerde kurutma işlemi en az yıkama işlemi kadar önemlidir. Kaz tüylerinin kuruması oldukça önemlidir. Nemli kalmış tüyler küfe neden olabilir. Bu yüzden öncelikle kumaşın etiketini kontrol edin ve eğer makinede kurutmaya uygunsa makinede kurutmayı tercih edin. Eğer uygun değilse giysiye kullanmadan önce tamamen kuruduğundan emin olun. 

Kayak Kıyafetleri - Kayak Montu Nasıl Yıkanır?

Outdoor giysileri yıkama konusunda kayak montu/ceketi sık araştırılıyor. Genelde insanlar kayak kıyafetleri nasıl yıkanır veya kayak montu nasıl yıkanır gibi sorular sorarlar.

Yıkama yöntemi olarak yukarıdaki aşamaları takip edebilirsiniz. Bu ürünlerin dış yüzeyinde su geçirmez bir kaplama tabakası bulunuyor. Sıradan deterjanlar ceket yüzeyindeki bu kaplama ciddi oranda zarar verebiliyor. Bu nedenle her zaman az deterjan kullanın.

Ayrıca deterjan içerisinde yumuşatıcı özellik olmaması çok dikkat edin. Yumuşatıcı özellikle deterjanlar kumaşın yüzeyine yapışır ve koku yapar. Yıkama esnasında yırtılmaları önlemek için cepleri ve fermuarları kapatmayı da ihmal etmeyin. Etkili ve güvenilir bir yıkama için Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı gibi doğal içeriğe sahip deterjanlar kullanın.  

Polar Ceket Nasıl Yıkanır?

Rüzgara ve soğuğa karşı yalıtım özelliğiyle kış aylarının vazgeçilmez kıyafetlerinden olan polar ceketler, 7’den 70’e herkes tarafından tercih ediliyor. Bu nedenle insanlar polar ceket nasıl yıkanır gibi sorular sorarlar.

İçeriğinde yün iplikleri olduğu için farklı bir yıkama yöntemine ihtiyaç duyulduğu unutulmamalıdır. Kumaşın ipliği ister sentetik polyester olsun isterse de pamuk, yüksek ısılı yıkamaları kaldıramaz. Düşük sıcaklık idealdir. Ayrıca, lekeleri kalıcı olarak çıkarmak adına etkili ve güvenilir Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı gibi doğal içeriğe sahip deterjanlar kullanın. 

Yün Kazak Nasıl Yıkanır?

Yün kazaklar, kumaş özellikleri itibariyle antibakteriyel yapıya sahip. Bu sebeple çok sık yıkama gerektirmez. Ancak dönemsel temizlik ihtiyaçları da karşılanmalıdır. Özellikle de kahve, çikolata ve yağ gibi lekelere karşı savunmasız bir kumaştır yün.

Bu sebeple kalıcı lekelerin önüne geçmek için Pureal gibi doğru, etkili ve güvenilir deterjanlar ve leke çıkarıcı ürünler kullanılmalıdır. Ayrıca yıkama önce ön temizlik yöntemi uygulanmalıdır. Çamaşır makinesinde yıkayacaksanız düşük sıcaklık ve yün özel programını tercih edin. Mümkünse elde yıkama yapın. Yüksek ısı ve hareket, yün kumaşın çekmesine sebep olur. Detaylı bilgi için bloglarımıza göz atın.

Pureal olarak yün ve kaşmir gibi doğal liflerden yapılmış kumaşlar için özel olarak geliştirdiğimiz, içerisinde naturel sızma zeytinyağı ve lanolin olan Pureal Doğal Yün - Kaşmir - İpek Çamaşır Subunu'nu tercih edin. 

Yün, kaşmir ve ipek gibi ürünlerin nasıl yıkanması gerektiği üzerine yazdığımız,  detaylı anlatımları olan bloglarımıza göz atın!

Outdoor Giysilerini Yıkarken Neden Pureal Deterjanlarını Tercih Etmelisiniz?

Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı %100 doğal içeriğe sahiptir ve outdoor kıyafetlerinizi/giysilerinizi yıkamanız ve korumanız için harika bir temizleyicidir.

İçeriğinde konsantre formda hindistan cevizinden elde edilmiş doğal, etkili ve narin temizleyiciler bulunur. Kıyafetlerinizi derinlemesine temizler.

Enzim ve yumuşatıcı etkili içerikler kesinlikle içermez. Böylelikle outdoor kıyafetlerinizin dış ve iç yapısını korur ve hızlıca durulanır.

Outdoor kıyafetinizin kumaş türü, iç ve yüzey kaplama özelliği her ne olursa olsun, Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı, doğal formülü ve etkili temizlik gücüyle kumaşlara ve iç yapısına zarar vermeden giysilerinizi derinlemesine temizler. 

Kışlık outdoor giysilerinizi temizleme hakkında daha fazla bilgi etmek isterseniz Pureal müşteri hizmetleri ile (0 212 706 08 04) iletişime geçebilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız!

İlginizi çekebilir: Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir? 7 Adımda Derinlemesine Temizlik