Pureal ile Zehirsiz Mutfak Temizleme İpuçları

Mutfak Temizliği Nasıl Yapılır? - 6 Mutfak Temizleme Püf Noktası

Evlerimizde mutfak en popüler, en çok kullanılan ve trafiğin en yoğun olduğu alanlardan biridir. Bu yüzden mutfağınızın temizliği de oldukça önemlidir. %100 doğal içeriğe sahip Pureal temizlik ürünleri ile mutfakları temizlemek çok kolay!

Evlerimizde mutfak en popüler, en çok kullanılan ve trafiğin en yoğun olduğu alanlardan biridir. Bu yüzden mutfağınızın temizliği de oldukça önemlidir. Bu temizleme işini zehirsiz, güvenilir ve doğal yöntemlerle yapmak ise oldukça önemlidir. Çünkü sıradan kimyasal içerikli temizleyiciler size ve çevrenize ciddi zararlar verir. Ayrıca evinizde VOC denilen zararlı gazların salınımı yapar ve evinizin havasını kirletir. Pureal gibi doğal temizlik ürünleri kullanarak da etkili, güçlü ve güvenilir bir temizliği mutfakta da kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

İşte mutfak temizlemenin püf noktaları...

Zehirsiz Mutfak Temizleme İpuçları

Gerekenler

  1. HEPA Filtreli Elektrik Süpürgesi
  2. Pureal Çok Amaçlı Tüm Ev Temizlik Konsantresi
  3. Pureal Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici
  4. Pureal Cam Temizleyici
  5. Pureal Oksijenli Doğal Leke Çıkarıcı
  6. Pureal Mikrofiber bez veya sünger

Buzdolabı Temizliği

Buzdolabının üstü:  Alana Pureal Çok Amaçlı Temizleyici püskürtün ve mikrofiber bez ile silin.

Buzdolabı rafları, duvarlar ve sebzelikler: Alana Pureal Çok Amaçlı Temizleyici veya Pureal Cam Temizleyici püskürtün ve mikrofiber bez ile temizleyin. Yapışmış yiyecekler için solüsyona 3-5 dakika bekleme süresi tanıyın veya çok az Pureal Leke Çıkarıcı ekleyin.

Buzdolabının dışı: Paslanmaz çelik için, Pureal Çok Amaçlı Temizleyici kullanın. Bu çok yoğunsa, mikrofiber bir bezle Pureal Cam Temizleyici deneyin. Diğer yüzeyler için, alanın ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak Pureal Cam Temizleyici veya Pureal Çok Amaçlı kullanabilirsiniz.

Dolaplarınız İçin

Dolap kapıları: Dolaplar Pureal Çok Amaçlı ile temizlenebilir, ancak tüm boyalar farklı olduğundan, test etmek için önce küçük bir alana püskürtmenizi öneririz. Her şey yolunda görünüyorsa, püskürtün ve mikro fiber bezle silin.

Dolap içi, üstleri ve çekmeceler: Her şeyi çıkartın ve HEPA filtreli süpürge ile süpürün ve Pureal Çok Amaçlı püskürtün ardından mikrofiber bez ile silin.

Çatal bıçak düzenleyicilerini unutma! Bu alan Pureal Çok Amaçlı Temizleyici ile silinebilir veya büyük bir sıcak su dolu kovaya yalnızca 1 çay kaşığı Pureal Konsantre ekleyin ve ürünleri yıkayın.

Ocakları Pureal Çok Amaçlı ve mikrofiber bez ile silebilirsiniz. İnatçı kirler varsa Pureal Çok Amaçlıyı kirin üzerinde bir süre bekletin ve gerekirse Pureal Leke Çıkarıcı ekleyin ve ıslatın. Ardından mikrofiber bez ile silin.

Davlumbaza Çok Amaçlıyı püskürtün, bekleyin ve mikro fiber ile temizleyin.

Fırınlar - Ağır kimyasal içeren zehirli fırın temizleyicisine ihtiyacınız yok!

  1. Fırını en düşük sıcaklıkta (100 dereceyi geçmeyecek şekilde ve fırın içerisinde bir şey olmadığından emin olun) birkaç dakika önceden ısıtın ve kapatın.
  2. Pureal Çok Amaçlı Temizleyici veya Pureal Banyo Temizleyiciyi fırın duvarlarına bolca püskürtün.
  3. İnatçı veya yanık alanlar için biraz Pureal Leke Çıkarıcıyı suyla karıştırın ve sert kısımları yumuşak bir bezle ovalayın.
  4. En az 15 dakika bekleyin
  5. Rafları Pureal Çok Amaçlı veya Pureal Banyo Temizleyiciyi püskürtün, bekleyin ve ardından bir yumuşak bir fırça veya sünger ile ovalayın veya ılık sabunlu suya batırın ve ovarak temizleyin. Süngerin fırını çizmeyeceğinden emin olun.
  6. Kâğıt havlu veya kuru bir bezle kurulayın.
  7. Gerekirse tekrarlayın.

Kesme Tahtası Lekeleri 

  1. Kesme tahtanızı suyla yıkayın.
  2. Lekeli bölgelere Pureal Çok Amaçlı püskürtün, 5-15 dakika bekletin, durulayın.
  3. Leke hala oradaysa, işlemi tekrarlayın ve az miktarda Pureal Leke Çıkarıcı ekleyin, 30 dakika kadar bekletin. Durulayın.

*Daha detaylı kesme tahtası temizlik işlemi için diğer blogumuza göz atın.

Blender, Rondo, Mutfak Robotu vb. Karıştırıcılarınızdaki Lekeler

  1. Pureal Çok Amaçlıyı püskürtün.
  2. Bir ölçek Pureal Leke Çıkarıcı ekleyin ve suyla doldurun.
  3. Birkaç dakika bekletin ve temizleyin, durulayın. İşte bu kadar!

Yanmış Tencere ve Tavalar

  1. Tencereye veya tavaya Pureal Çok Amaçlı püskürtün.
  2. Ardından yanan kısımların etrafına yarım ölçek Pureal Leke Çıkarıcı serpin. ⁠
  3. Tencereyi veya tavayı sıcak suyla doldurun ve en az 15 dakika veya gece boyunca ıslanmasına izin verin. ⁠
  4. Fırçalayın ve durulayın! ⁠

Bulaşıklar

Pureal ile elde bulaşık yıkamanın birkaç yöntemi var.

  1. Evyeyi veya büyük yıkama kasesini sıcak veya ılık su ile doldurun ve içine Pureal Köpük Sabun veya Pureal Bulaşık Elde Bulaşık Yıkama Sabunu sıkın veya 1 tatlı kaşığı Pureal Konsantresini ekleyin. Eliniz ile suyu karıştırın ve köpüğü yayın. Bulaşıklarınızı köpüklü suyun içinde bir süre bekletin ve arından bir fırça veya süngerle ovalayın ve durulayın.
  2. Dilerseniz süngerin üzerine direkt olarak Pureal Köpük Sabunu veya Pureal Doğal Bulaşık Elde Yıkama Sabunu ve bulaşığı ovma işlemine geçin. Arından durulayın ve kurulayın. 
  3. Dilerseniz Pureal Çok Amaçlıyı doğrudan her bir bulaşığa püskürtebilirsiniz. Daha sonra bulaşıkları sert bir fırça veya süngerle temizleyerek durulayabilirsiniz.
  4. Son olarak ise Pureal Köpük Sabunu veya Pureal Doğal Bulaşık Elde Yıkama Sabunu doğrudan bulaşıkların üzerine sıkabilirsiniz. Sonrasında bir fırça veya süngerle ovalayabilirsiniz.

Unutmayın, parmağınızı tabağın üzerinde gezdirin, eğer gıcırdıyorsa bulaşıklarınız temizdir!

Bulaşık Makinası

Pureal Temizlik Konsantresini ve Leke Çıkarıcıyı deneyebilirsiniz. Bunun için bulaşık makinesinin deterjan gözüne bir ölçek Pureal Leke Çıkarıcı Tozunu ve 1 çay kaşığı Pureal Konsantresini ekleyin ve çalıştırın. Eğer suyunuz çok sertse doğal yumuşatıcı olarak bulaşık makinesinin üst katına yarım bardak kadar sirke koyabilirsiniz. NOT: Köpüğü sınırlamak için 1 çay kaşığından fazla Pureal Konsantresi kullanmayın.

Ya da

Çok yakında sizlerle olacak Pureal Bulaşık Makinesi Deterjanını deterjan gözüne ekleyin ve çalıştırın.

Mutfak Zeminleri Paspaslama

Bu yöntem, tüm paspaslama işini yapmak için zamanınız olmadığında sert zeminlerde (fayans, parke vb.) kullanılabilmektedir.

  1. Öncelikle alanı HEPA filtreli süpürge ile süpürün.
  2. Pureal Çok Amaçlıyı püskürtün ve paspaslayın. Dilerseniz bir kovaya su doldurun ve içine 2 çay kaşığı Pureal Konsantre ekleyin. Mopunuzu kullanarak yüzeyi temizleyin. 

Daha detaylı temizlik ipuçları için makalelerimize göz atın! Pureal ile mutfağınızı temizlemek hem çok kolay hem de güvenli!

İlginizi çekebilir: Sağlıklı Tuvalet Kağıtları Rehberi! Tuvalet Kağıdı Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey!