Sağlıklı Bir Ev Yaratmak İçin İpuçları

Sağlıklı Bir Ev Yaratmak İçin İpuçlar (Mutfak, Banyo, Yatak Odası Dahil)

Sağlıklı bir ev yaratmak için ipuçlarına ihtiyacınız olacak. Bu, sizin ve ailenizin daha temiz hava solumasına yardımcı olabilir ve potansiyel olarak alerjik reaksiyonları veya alerjiye bağlı astım ataklarını azaltabilir. İlk olarak, sizi nasıl etkileyebileceklerini görmek için tetikleyicilerinizi bilmeniz gerekir. Ardından, etkilerini önlemek veya azaltmak için adımlar atabilirsiniz.

Sağlıklı Bir Ev Yaratmak İçin Yapılması Gerekenler

Sağlıklı bir ev yaratmak istiyorsanız uzmanlardan öneri ve tavsiye almanızda fayda olacak. Pureal olarak bu konuda sizlere harika püf noktaları hazırladı. İşte merak edilen ipuçları...

Sağlıklı Bir Yatak Odası

Yatak odanızda dikkat etmeniz gereken en yaygın astım ve alerji tetikleyicilerinden ikisi toz akarları ve küftür. Toz akarları, yatak takımlarından mobilyalara, pelüş oyuncaklara ve giysilere kadar her şeyde bulunabiliyor. Maruz kalmayı azaltmaya yardımcı olmak için çarşafları ve yastık kılıflarını 55 dereceden daha sıcak suda düzenli olarak yıkamaya odaklanın ve şilte, yorgan ve yastıkları akarlara dayanıklı kılıflarla örtün.

Küf, yatak odalarına da girerek, gömme dolaplar ve ebeveyn banyoları gibi düşük hava akışı veya aşırı nemin olduğu her yerde kendini gösterebilir. İç mekân neminin yüksek seviyeleri, küfün gelişmesi için ideal koşullar yaratır; bu nedenle, pencereleri düzenli olarak açarak ve gardırop kapılarını aralık bırakın. Yatak odalarını kuru ve iyi havalandırılmış tutmaya çalışın.

Sağlıklı Yaşam Alanları

Mobilyalar, perdeler ve döşemeler, toz akarlarından evcil hayvan tüylerine kadar her türlü tetikleyiciyi barındırabiliyor. Temizlemesi kolay ürünler arayın.

Evinizin halı, yumuşak döşeme gibi yaşam alanlarını temizlerken HEPA filtreli elektrikli süpürge kullanın. Ahşap veya fayans gibi sert zeminler için nemli mikrofiber bir bez kullanın. Süpürme ve toz alma gibi temizlik faaliyetlerinin alerjenleri harekete geçireceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle hassassanız başkasından yapmasını isteyin ve odadan uzak durun.

Mutfak

Sağlıklı bir ev sürdürmek için temiz ve hijyenik bir mutfak ortamı önemlidir. Astım ve alerjisi olan kişiler için temizlik zor olabiliyor. Bu nedenle Pureal gibi doğal ve kokusuz hassas ev temizlik ürünlerini kullanın.

Banyo

Küf, banyonuz gibi sıcak ve nemli ortamlarda gelişir. İyi havalandırma ve herhangi bir sızıntının giderilmesi, bu yaygın tetikleyicinin etkisinin azaltılmasına yardımcı olabiliyor. Yüksek düzeyde iç mekân nemi küf oluşumuna neden olabiliyor. Bu nedenle hava sirkülasyonu olmaması nedeniyle pencerelerinizde yoğuşma veya banyo fayansı veya borusunda çatlak gibi belirtilere dikkat edin. Bu alanı sağlıklı tutmaya yardımcı olmak için, iyi bir doğal hava sirkülasyonuna odaklanın ve aspiratör kullanın. Görünen küfü temizlemenin yanı sıra, küfün kaynağını bulmanın ve düzeltmenin, yeniden büyümesini durdurmak için önemli olduğunu unutmayın.

Çamaşır

Evinizde astım veya alerjisi olan biri mi var? Pureal gibi doğal, hipoalerjenik, VOC salınımı yapmayan, kokusuz deterjan ve temizlik ürünleri kullanın.

Polen mevsimi boyunca, polen sayısının yüksek olduğu günlerde, fırtınalardan sonra ve rüzgârlı günlerde çarşaflarınızı dışarıda kurutmamaya çalışın.

Yumuşatıcıları hayatınızdan çıkarın. Yumuşatıcılar çamaşırlardaki en tehlikeli düşmandır. 

Ayrıca çamaşırlarınızda gizlenen küflere de dikkat edin. Çamaşırlar, küfün gelişmesi için en uygun koşulları sağlayan yüksek düzeyde iç mekân nemine sahip olabiliyor.

Bahçe

Sağlıklı bir ev yaratmak için sadece iç mekanlar değil bahçe gibi dış mekanlara da özen gösterilmesi gerekiyor. Bahçeniz ve dış mekanlarınız polen gibi tetikleyiciler için cennettir. Hassassanız, rüzgârlı veya polen sayısının fazla olduğu günlerde bahçede vakit geçirmekten kaçının.

İlginizi çekebilir: Sağlıklı Bir Ev İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılır? 3 Püf Noktası