Kaz tüyü ve yün yorgan

Yün ve Kaz Tüyü Yorgan Evde Nasıl Yıkanır? 3 Adımda Çamaşır Makinesinde ve Elde Yorgan Yıkama Yöntemi

Yorganlar genelde yatakların en üst katmanında kullanılır. İçeriğinde de bu sebeple yün, kaz tüyü ya da elyaf tercih edilir. Dış kısmında nevresimle kullanımı yaygın. Nitekim nevresim değiştirmek, bireyler için “yorganım temiz” algısını oluşturuyor. Oysa gözle görülmese de yorganın iç kısmındaki materyallere zamanla bakteri ya da farklı kir etkenleri sızabiliyor.

Yorganları evinizde yıkamak mümkün! 3 kolay adımda kaz tüyü - yün ve elyaf yorganları elde ve çamaşır makinesinde kolayca yıkayabilirsiniz.

Yoğun ve stresli günün ardından huzurlu bir uyku süreci yaşamak için, yorganların yadsınamaz bir etkisi var. Fakat en başta temizlik konusuna özen gösterilmelidir.

Nevresim değiştirmek, bireyler için “yorganım temiz” algısını oluşturabilir. Oysa gözle görülmese de yorganın iç kısmındaki materyallere zamanla bakteri ya da farklı kir etkenleri sızabiliyor. Uyurken sürekli bu kısımların solunuma temas ettiği düşünülünce, “yün ve kaz tüyü yorgan nasıl yıkanır?” sorusunun cevabı ciddiyetini arttırıyor!

Peki ama sağlıklı, güvenilir ve etkili yorgan nasıl yıkanır? yün yorgan yıkama evde nasıl yapılır? kaz tüyü yorgan nasıl yıkanır? Elde ya da çamaşır makinesinde yorgan yıkarken nelere dikkat edilmelidir?

İşte cevaplar!

Yün ve Kaz Tüyü Yorgan Nasıl Yıkanır? 3 Adımda Etkili ve Güvenilir Yorgan Yıkama ve Temizleme Yöntemi

Yorganları neden yıkamalıyım? sorusunun cevabı oldukça nettir. Uzun süre yıkanmayan yorganların yüzeylerinde ve iç kısımlarında ölü deri ya da toz akarları gibi solununca ciddi sorun yaratma potansiyeli olan materyaller birikir. Bu sebeple yorganlar ne sıklıkla yıkanır sorusu sorulur ve merak edilir. Yorganları temiz tutmak için ideal yıkama sıklığı süre 8 ila 12 ay arası demek mümkündür. Nevresimlerin ise haftada 1 defa muhakkak yıkanması önerilir.

Her yorganın kumaş ve iç yapı malzemesi farklı olduğu için, yıkama talimatları da değişkenlik gösterebilir. Genel yıkama tavsiyelerini uygulamadan önce muhakkak ürünün yıkama talimatı okunmalıdır. Sonrasında elde mi yoksa makinada mı yıkama yapacağınıza bir karar vermelisiniz. Çünkü her ikisinin de yöntemi farklıdır. Öncelikle çamaşır makinasında sağlıklı, etkili ve güvenilir bir şekilde yorgan nasıl yıkanır? sorusunu yanıtlayacağız.

Çamaşır Makinesinde Kaz Tüyü ve Yün Yorgan Yıkama Yöntemi

Adım 1: Bölgesel Lekelerin Giderilmesi

Yorganlarda genel temizlik aşamasına geçmeden önce, yüzeyinde derin, katı ve inatçı bir leke olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bölgesel lekeleri olan bir yorganı doğrudan çamaşır makinasına atmanız, size %100 bir verim sağlamaz. Öncelikle elde bölgesel bir uygulama yapmalısınız.

Öncelikle bölgesel lekeleri tespit edin. Ardından Pureal Doğal Çok Amaçlı Temizleyici veya Pureal Leke ve Çamaşır Sabunu ile lekeleri müdehale edin. Bunun için Çok Amaçlıyı lekeye püskürtün ve nazikçe fırçalayın veya çitileyin. Veya Sabunu ıslatın Leke ve Çamaşır Sabunu'nu ıslatın ve lekeli bölgeye sürterek köpürtün.

Bu yöntemlerle yumuşamış lekelerin çamaşır makinasında tamamen çıkması çok daha kolay hale dönüşecektir!

Adım 2: Doğru Çamaşır Makinesi Ayarı

Yorganlar iki katmandan oluşur. İlki dış yüzeyindeki kumaş kısmıdır. İkincisi de iç kısmına doldurulan materyaldir. Her iki kısmın da yapısal özellikleri göz önünde bulundurulmalı ve sonrasında çamaşır makinasında en doğru programlama yapılmalı.

Kaz tüyü ya da yün bir yorgan yıkaması yapılacaksa ve makinede “yün yıkama programı” var ise bunu seçebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta, yıkama ısısını düşük tutmanız gerektiğidir. 30 derece idealdir. Özetle, hassas programlar her zaman yorganlarınızı korurken lekeleri de etkin bir şekilde giderecektir. 

Adım 3: Doğru Çamaşır Deterjanı Seçimi

Kaz Tüyü ve Yün Yorgan hangi deterjanla yıkanır?

sorusuna verilecek en son ve en önemli yanıt, doğru deterjan seçimidir. Doğru deterjan seçiminde iki temel faktör oldukça önemlidir: birincisi, yorganın yapısına zarar vermemek, ikincisi ise bu kumaşları doğrudan ağız ve burun temasında bulunduğunuz için sağlığınızı korumak. 

Kaz tüyü ve yün yorgan yıkarken seçeceğiniz deterjanın %100 doğal içeriğe sahip , güçlü ve güvenilir deterjan olmasına dikkat etmelisiniz. 

Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı ve Pureal Doğal Yün - Kaşmir - İpek Çamaşır Sabunu %100 doğal, bitki ve mineral bazlı içeriğe sahiptir. İçeriğinde bulunan hindistan cevizi ve naturel sızma zeytinyağı sabunu ile kaz tüyü yorganları ve yün yorganları zarar vermeden derinlemesine temizler. Kolayca durulanır ve yapısını bozmadan bakım yapar.

Son olarak yorganları yıkarken, kaz tüyü veya yün olsun, her zaman tenis topu veya Pureal Yün Kurutma Topu kullanın. Bu toplar yıkama sırasında yün ve  kaz tüyünün birbirine yapışmasını önler ve derinlemesine temizlemeye yardımcı olur.  

Elde Yorgan Yıkama Yöntemi

Yorganları elde yıkamak diğer tercih edilen bir yöntemdir. Fakat çamaşır makinası mı yoksa elde yıkamamı diye merak ediyorsanız, en doğru şıkkın çamaşır makinasında yorgan yıkama olduğunu belirtelim.

Çünkü, çamaşır makinesi içerisinde deterjan, eşit şekilde tüm yorgan bölgelerine yayılır ve gerekli hijyen etkisi yaratır. Öte yandan elde yıkamada, deterjanı tüm katmanlara yaymak neredeyse imkansızdır.

Fakat eğer çamaşır makinasının haznesi, yorganı taşıyacak kapasiteye sahip değilse, elde yıkamak doğru bir tercih olacaktır. Elde yorgan yıkamak için de Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı kullanabilirsiniz. Gerek cilt sağlığınız, gerek yıkama sonrası sağlığınız gerekse de en etkili temizliğe ulaşma fırsatı Pureal ile mümkün. 

Elde yün ve kaz tüyü yorgan yıkamak için tıpkı çamaşırda yıkama gibi öncesinde Pureal Çok Amaçlı Temizleyici veya Pureal Leke ve Çamaşır Sabunu ile lekelere müdehale edin ve çitileyin. Arından geniş bir kova, leğen veya küvet içerisine ılık su doldurun ve içerisine bir ölçek Pureal Doğal Çamaşır Deterjanı veya 1 ölçek Pureal Doğal Yün - Kaşmir - İpek Çamaşır Sabunu ekleyin.

Ardından yorganı içerisine koyun ve 15 - 30 dakika kadar bekletin. Arada nazikçe karıştırın. Son olarak nazikçe suyunu boşaltın ve yeni bir soğuk su ile iyice durulayın. Pureal deterjanı kolayca durulanır. Ardından düz bir zeminde kurumaya bırakın veya çamaşır kurutma makinesi kullanın. Kullanmadan veya katlamadan önce tam olarak kudurduğundan emin olun. 

Elde veya çamaşır makinesinde yün - kaz tüyü yorganların nasıl yıkanabileceği konusundaki sorularınız için her zaman bize ulaşabilirsiniz! Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Kaynak 1

İlginizi çekebilir: Güve Nedir? Ne ile Beslenirler? Giysilerimizden Nasıl Uzak Tutarız?